Nummijoki naisten finaalivoittoon erän jälkeen – Korsumäki veteraanien vahvin

Noora Nummijoki otti naisten Suomen Cup -osakilpailuvoiton Torniossa. Kuva (Kemijärveltä): Emilia Hakomäki.

Naiset ja veteraanit ajoivat snowcross-kauden kolmannen Suomen Cup -osakilpailunsa sekä Sport ja harraste kansallisen kilpailunsa Tornion lauantain aamupäivän ohjelmassa. Finaalien voitot kirjattiin Noora Nummijoelle, Niko Korsumäelle, Ari Peltoniemelle ja Arto Jutilalle.

Taru Kylmälä voitti naisten Suomen Cupin edellisen osakilpailun Kemijärvellä ja ajoi myös finaalin ruutulipulle selvästi ensimmäisenä Torniossa. Erän jälkeen hän sai kuitenkin viiden sijan rangaistuksen, mikä tiesi Suomen Cupin kärkinaiselle finaalista kuudetta sijaa.

Voittajaksi nostettiin kakkosena maaliin saapunut Noora Nummijoki, joka kukisti tiukassa kamppailussa toiseksi sijoittuneen Susanna Lemströmin alle puolella sekunnilla. Kolmas oli ruotsalainen Davina Backteman.

Korteniemi Racingin Kylmälä siis johtaa Suomen Cupia. Nummijoki on toisena, mutta Lemström on kolmospaikalla kerännyt yhtä monta pistettä.

Niko Korsumäki jatkoi puhdasta voittosuoraansa veteraaneissa, missä hän on voittanut kauden kaikki alkuerät ja finaalit. Korsumäki johtaa näin ollen Suomen Cupia maksimipistein kolmen osakilpailun jälkeen.

Torniossa kakkospaikan otti Arto Järvenpää ja kolmas oli jo kierroksen voittajalle jäänyt Juha Syrjämäki. Järvenpää on sarjan kakkospaikalla, mutta ero Syrjämäkeen ei ole merkittävä (5 pistettä).

Sport-luokan kansallisen finaalilähdön ylivoimainen ykkönen oli Ari Peltoniemi. Marko Ylä-Pöntinen kuittasi kakkospaikan, kun hän kukisti Ville Vesterisen vajaalla sekunnilla. Nelospaikan Hannu-Pekka Kokkonen jäi Ylä-Pöntisestä vain pari sekuntia ja hänenkin takanaan letka oli pysynyt varsin tasaisena.

Arto Jutila kukisti Jami Vääräniemen reilulla kahdella sekunnilla harraste-luokan finaalin voittokamppailussa. Kolmas oli Toni Sonkamuotka, joka jäi kärkiparista lähes 20 sekuntia.

Tornion iltapäivässä ajetaan SM-luokkien Pro ja Pro Lite neljäs osakilpailu. Junior 14-16 -luokassa kamppaillaan puolestaan kolmannen SM-osakilpailun merkeissä.

Tulokset, Tornio, la 15.2.2020

Naiset (Suomen Cup)
1. Noora Nummijoki, KauhMK, Lynx
2. Susanna Lemström, TaiKe, Lynx
3. Davina Backteman, SWE, Ski-Doo
4. Veera Virtanen, KeMot, Lynx,
5. Minna Hiivala, OSMK, Polaris

Veteraanit (Suomen Cup)
1. Niko Korsumäki, LaMK, Lynx
2. Arto Järvenpää, KMK, Lynx
3. Juha Syrjämäki, EP-MoKe, Lynx
4. Mikko Nevalainen, SoMoKe, Ski-Doo
5. Toni Pajarinen, P-KMK, Lynx

Sport
1. Ari Peltoniemi, KeMot, Ski-Doo
2. Marko Ylä-Pöntinen, EP-MoKe, Ski-Doo
3. Ville Vesterinen, KoKe, Lynx
4. Hannu-Pekka Kokkonen, PCMK, Polaris
5. Matias Oja, SiiVe, Ski-Doo

Harraste
1. Arto Jutila, KartMK, Ski-Doo
2. Jami Vääräniemi, TaiKe, Lynx
3. Toni Sonkamutka, EtMK, Arctic Cat
4. Sami Malinen, KoKe, Lynx
5. Mikael Kokkonen, PCMK, Polaris

Kaikki tulokset
https://speedhive.mylaps.com/Events/1760166

Sarjatilanteet
speedhive.mylaps.com/Organizations/157050/Championships

Tornion aamupäivän suora lähetys

Suora lähetys Torniosta