Tervehdys kaikki Snowcrossin ystävät!

Euroopan johtava Snowcross-sarja; Snowcross Super League valmistautuu kovaa vauhtia starttaamaan kolmannen kautensa.

Tulevanakin talvena kaikki kilpailut ovat kaksipäiväisiä, osa perjantai-lauantai ja osa lauantai-sunnuntai -kilpailuja. Lauantaisin mukana on kaikki luokat: Junior-luokat, Sport ja kolme Pro-luokkaa: Pro Open, Pro Women ja Pro Lite. Toisena päivänä; olipa se sitten perjantai tai lauantai, mukana on kolme Pro-luokkaa: Pro Open, Pro Women ja Pro Lite. 

Kauden 2023 Pro-luokan mestari Gustav Sahlsten vauhdissa Bodenissa. Kuva: Snowcross Tiedotus

2024 kilpailukalenteri

Kausi 2024 starttaa Bodenin Energi Arenalla Ruotsissa 9.-10.2. Toinen osakilpailu ajetaan Suomessa 16-17.3., paikkakunta julkistetaan lähiaikoina. Kolmas osakilpailu on tarkoitus ajaa Norjassa, jonka päivämäärä ja paikkakunta julkaistaan pian. Junior- ja Sport-luokkien mestarit tullaan kruunaamaan tässä kolmannessa osakilpailussa.

Pro Open-, Pro Women- ja Pro Lite -pisteiden TOP12-kuljettajat tulevat mittelemään toisiaan vastaan Grande Finalessa Itävallan Alpeilla Wildkogelissa 24.-25.5! Samassa paikassa on kahtena aiempana vuotena järjestetty Bacher Skidoo Metall Summercross -niminen tapahtuma. Kyseessä on täysin uniikki kisatapahtuma, joka ajetaan 2200 metrin korkeudessa Alppien huipulla. Samaan aikaan laaksossa missä majoitukset sijaitsevat, on tuohon aikaan jo +20-astetta lämmintä. 

Ilmakuvaa Summercross 2023 tapahtumasta. Kilpailu järjestetään Alpeilla 2200 metrin korkeudessa. Kuva: LiveSports.fi

Tämä reissu Alpeille tulee olemaan palkinto jo itsessään jokaiselle mukaan pääsevälle 36 kuljettajalle. Kilpakelkkojen kuljetukset Pohjoismaista Itävaltaan ja sieltä takaisin järjestetään kilpailijoille maksutta! Kelkat pakataan Pohjoismaissa kuljetusrekkojen kyytiin noin 2 viikkoa ennen Itävallan kisoja. Kun kuljettajat pääsevät kisapaikalle ja nousevat 2,5 kilometrin matkan Gondoli-hissillä Wildkogel-vuoren huipulle, tulevat he löytämään kelkkansa valmiina tositoimiin poistumatta edes hissirakennuksesta! 

Kaiken kaikkiaan kyseessä on täysin uniikki ja uudenlainen kokemus kaikille mukaan pääseville!

Olemme erittäin innoissamme tulevan talven kisakalenterista! Tavoitteemme on aina ollut rakentaa parhaat radat, tarjota ikimuistoisia kokemuksia kuljettajille ja yleisölle, sekä kehittää Snowcrossia kokonaisvaltaisesti. Kaikista kisoista tehdään jatkossakin laadukkaat live-videotuotannot, tällä kertaa ainakin Englannin, Suomen ja Ruotsin kielillä selostettuna! 

Uskomme, että tämä vuosi tulee olemaan huikeampi kuin koskaan aiemmin ja täysin uusi askel koko Eurooppalaiselle Snowcrossille! Pysy kuulolla ja seuraa @snowcross.fi Instagramissa ja Facebooksissa!

Talvea odottavin terveisin 

Snowcross Super Leaguen taustajoukot