Kaikki kilpailuluokat mukana LiveSports Snowcross SM Series tapahtumissa

LiveSports järjestää ensi kaudella kaikki snowcrossin SM-sarjan osakilpailut. LiveSports on päättänyt ottaa mukaan tapahtumiinsa kaikki snowcrossin kilpailuluokat, joten televisoitavien Pro-, Semi Pro- ja Junior 14-16v -luokkien lisäksi kisaviikonloppuna nähdään paikan päällä myös kahden nuoremman junioriluokan (11-14v ja 7-11v), naisten luokan, veteraaniluokan ja harrasteluokan kilpailut.

Perjantaina Pro- ja Semi Pro -luokissa ajetaan aika-ajot, joiden lisäksi ensimmäisenä kisapäivänä harraste- ja veteraaniluokat ajavat kilpailunsa. Lauantaina Pro- ja Semi Pro -luokkien finaalien lisäksi ajetaan myös kaikkien junioriluokkien sekä naisten luokan kilpailut.

LiveSports tuo tapahtumat täysin uusille areenoille ja kaikkien kilpailuluokkien mahduttaminen varikkoalueelle ja tapahtuman aikatauluun on vaatinut paljon työtä promoottorilta; ”Kun tapahtumat viedään tiiviille alueelle, kuten jalkapallostadionille joudutaan monessa asiassa tekemään kompromisseja. Seinäjoen ja Tahkon tapahtumissa meillä on rajallinen määrä tilaa, ja toivomme kilpailijoiden ymmärtävän, että teemme kaikkemme, jotta kilpailutapahtuma on  positiivinen kaikille. Vaikka snowcross on tapahtumien keskipisteessä ja televisiointi ainoastaan snowcrossille, niin tulee muistaa, että tapahtumissa on myös paljon muuta ohjelmaa, jotta saamme paljon yleisöä paikalle. Joudumme miettimään ja suunnittelemaan asiat todella tarkkaan joka näkökulmasta, sillä aikataulu on tiukka ja tilat ovat ahtaita, mutta emme halua tinkiä turvallisuudesta, urheilullisuudesta emmekä katsojien viihtyvyydestä”, LiveSportsin toimitusjohtaja Pauli Kauppinen kertoo.

LiveSports takaa nyt sen, että kaikille kilpailuluokille on ensi talvena ainakin yksi kilpailu joka kuukausi, tammikuusta toukokuuhun.  LiveSports toivoo paljon kansallisia kilpailunjärjestäjiä mukaan toimintaan; ”Toivomme, että kerhot aktivoituvat ja pitävät kansallisia kisoja talven aikana. Monta viikonloppua on nyt vapaana, ja mukaan mahtuu kaikki vanhat ja uudet kilpailunjärjestäjät. Kaikki SM-sarjaan osallistujat tarvitsevat harjoituskilpailuja, joten kuskeja saadaan varmasti myös kansallisiin kilpailuihin”, Kauppinen kertoo ja jatkaa; ”Haluamme kasvattaa snowcrossin harrastajamääriä ja olemme valmiit käyttämään omaa työpanostamme siihen, että saamme lajin kasvamaan isommaksi. Meille on erittäin tärkeää, että saamme uusia harrastajia ja varsinkin juniorityö on keskeisessä asemassa.  Lajin kasvattaminen vaatii paljon työtä, ja olemme valmiit kantamaan osamme vastuusta. Toivomme, että voimme tehdä yhteistyötä moottorikerhojen ja harrastajien kanssa ja yhdessä saada laji koko kansan tietouteen.”

LiveSports Snowcross SM Series 2018 ajetaan viidellä paikkakunnalla:

Seinäjoki 19.-20.1.

Tornio 16.-17.2.

Tahko 9.-10.3.

Himos 13.-14.4.

Levi 3.-5.5.