LiveSportsin tv-tiimi esittäytyy: ”Aiomme olla luottamuksen arvoisia”

LiveSportsin TV-tiimin Petteri Töyrylän ja Jarkko Kauppisen alku uudessa työpaikassa sai täydellisyyttä hipovan lähdön, kun he lähtivät lokakuun alussa kahden viikon työreissulle tutustumaan moottorikelkkailuun ympäri Suomea. Matkan parasta antia olivat kuskitapaamiset, jotka järjestettiin Rovaniemellä ja Oulussa.

Molempiin tapaamisiin osallistui yli kymmenen aktiivikuljettajaa. Mukana oli Pro-, Semi Pro- sekä myös junnuluokkien kuskeja vanhempineen. Tutustumisen lisäksi tapaamisissa käytiin läpi monia uuteen kisajärjestäjään liittyviä kysymyksiä ja lisäksi kuskeilta otettiin lyhyet haastattelut televisioinnin ennakkomateriaaleja varten.

Tulevana kautena snowcrossin SM-sarjan TV-juontajana ja -selostajana toimiva Petteri Töyrylä koki tapaamisten olevan askel oikeaan suuntaan heti alkuvaiheessa; ”Kuskeilta nousi molemmissa tapaamisissa esiin, että he toivovat viestinnän olevan kunnossa heihin päin. Tämä on asia, jonka nostin heti meidän omassa viikkopalaverissa esiin, ja me aiomme olla kuskien luottamuksen arvoisia viestinnän toteuttamisessa joka kanavalle. Nyt tekeillä on Facebook-ryhmä kolmen isoimman luokan aktiivikuljettajille, mihin toivomme myös kuskeilta aktiivista osallistumista lajin kehittämiseksi.”

Snowcrossin SM-sarjan tapahtumakokonaisuus tulee olemaan Extreme Winter Circuksen myötä täysin eri tasolla kuin aiemmin. TV-lähetyksissä keskitytään kuitenkin puhtaasti snowcrossiin. Pro-, Semi Pro- ja 14-16-vuotiaiden junioriluokan finaalierät näytetään livelähetyksinä televisiossa.

”Kuskit pitivät erityisesti siitä, että nyt esimerkiksi sponsoreiden hankinnassa voi korostaa näkyvyyttä televisiossa. Yksi hauskimmista kommenteista taisi olla se, että täytyypä miettiä, onko keskisormi oikea viestimistapa enää tulevana talvena”, Töyrylä kertoo kuskitapaamisten annista.

LiveSportsin tv-ohjaaja Jarkko Kauppinen esittelee uutta kamerakalustoa.

LiveSportsin ja kuskien välisellä yhteistyöllä tavoitteisiin

LiveSportsin yksi tärkeimmistä tehtävistä on nostaa snowcross koko kansan tietoisuuteen, johon kuskit ovat jo tässä vaiheessa sitoutuneet hienosti mukaan. LiveSports haluaa näyttää snowcrossin eri osa-alueet kiinnostavina, jotta myös fanikulttuuria alkaa rakentumaan enemmän lajin sekä kuskien ympärille.

Jotta tavoitteisiin päästään, on avainasemassa aktiivinen keskusteluyhteys puolin ja toisin.

”Oli todella siistiä kuulla kuskien ajatuksia meidän toiminnasta ja olikin mukavaa, että pystyimme vastaamaan moniin kysymyksiin jo tässä vaiheessa. Saimme muodostettua keskusteluyhteyden kuskiporukkaan, josta pidämme kiinni myös jatkossa. Kuvaukset ennakkomateriaalia varten on myös aloitettu hyvissä ajoin, joten meistä kuullaan varmasti pian jo lisää”, kommentoi TV-ohjaajana toimiva Jarkko Kauppinen.

Niin ikään TV-lähetyksen suunnittelu on alkanut varhaisessa vaiheessa. LiveSportsin TV-tuotantoryhmä ei paljasta vielä liikaa aikeistaan, mutta hyvää on kuulemma lupa odottaa. Lähetykset tulevat pyörimään monikameratuotantona ja tapahtumapaikkojen keskustaa koristaa iso ulkotuotanto-auto, joka toimii tv-lähetyksen komentokeskuksena.

”Snowcross-kilpailut ovat jo itsessään niin siistiä ja jännittävää seurattavaa, että olihan jonkun jo aika tehdä tästä iso juttu Suomessa. Meille ei riitä se, että snowcrossia seuraa jatkossakin sama määrä ihmisiä kuin tähän mennessä. Me suomalaiset olemme armoitettua moottoriurheilukansaa, joten miksi tyytyä formuloiden ja rallin seuraamiseen kesäisin, kun talvellakin olisi tarjolla todella viihdyttävää moottoriurheilusisältöä. Nyt on aika tuoda snowcross myös lajista tietämättömän helsinkiläisen kotisohvalle, ja tehdä se niin, ettei kanavalta niin vain lähdetä muualle surffaamaan”, lisäsi selostustöittensä ohella myös TV-tuottajana toimiva Töyrylä.