Mikko Osmo kirkastaa hopean kullaksi kaudella 2019

Pitkän linjan snowcross -kuljettaja Mikko Osmo jäi täpärästi kaudella 2018 Pro -luokan SM hopealle. Todella korkeatasoisessa SM -sarjassa, yhden kilpailun epäonnistuminen jätti kauhajokelaisen Osmon vaille kultamitallia. Kaudelle 2019 Mikko lähteekin nyt kirkastamaan mitalin ja on keskittynyt harjoitteluun entistä tarkemmin kesän ja syksyn aikana. Snowcross.fi sai Mikolta pienen haastattelun ennen SM -kauden alkua.

Mikko, millaisella mielellä tulevaan SM -kauteen ja SM PRO -luokkaan? 

Jo alkaneeseen kauteen lähden luottavaisin mielin, ajotuntejakin on saatu jo jonkin verran tälle talvelle. Uudelle kelkalle on saatu tunteja alle ja sitä on saatu myös omaan käteen sopimaan hyvin. Vauhtiakin vähän jäänyt edelliseltä talvelta, että eiköhän sitä hyviä tuloksia ole tiedossa, summaa Mikko luottavaisin mielin.
Kuva: Jari Lauri / Omikron

Onko kesän ja alkutalven treenit muuttunut viime kausista vai mennäänkö tutulla kaavalla? 
Kesä reenailtiin tuttuun tyyliin fysiikkaa tehden, keskittyen enemmän ja enemmän reenien laatuun sekä motocross pyörällä ajotuntumaa pitäen useamman kerran viikossa. Pyörällä tuli ajettua, niin pitkälle syksyä kunnes yöpakkaset alkoi haittaamaan. Fysiikan tekeminen tietenki jatkunu koko alkukauden ja hyvin monipuolisesti.

Olet tunnetusti Lynx -miehiä, mikä kelkka on tarttunut tälle kaudelle käteen?

Tällä kaudella jatketaan tuttuun tyyliin Lynxillä, 2019 RS 600. Laite on tuntunutki hyvältä käteen jo alusta asti, johtuen varmasti siitä kun itse ollaan ajettu 3500 pitkällä alustalla jo 2017 vuodesta asti. Tälle talvelle se saatiin tehtaan paketissa suoraan käteen. Itse kelkkaa on muutettu pienillä säädöillä itelle käteen sopivaksi.

Jäit täpärästi kirkkaimmasta SM PRO -luokan mitalista viime vuonna, mitkä on miehen tavoitteet tähän kauteen? 
Tälle kaudelle tavoitteet tietenki on itsellä kotimaisessa SM sarjassa SM kulta, koska se jäi viimme vuonna saavuttamatta yhden huonon kisan takia. Ja sitten tietenki yksittäisissä isoissa kansainvälisissä kisoissa päästä 5. joukkoon per kisa ja MM kisoissa myös 5. joukkoon.

Ketkä on mukana tukemassa kautta 2019? 
Kaikki ei ole vielä täysin lukkoon lyöty, mutta sanotaanpa nyt osa ketkä tukee tiimiä ja minua myös eli loukko.com, Suupohjan varaosa ja huolto, Onnenvuoren Sora, Duell, Dbc Sweden, Scott, Lynx, Xps, Ahopaja Oy, Souru Oy, Skione.fi, Airoh, Paltek, Majava, Maddevil.fi, Sparal Oy
Ja tietenki yhtenä tärkeimpänä, kaikki jotka on ympärillä ja auttamassa fyysisesti tässä hommassa.
Mikko on parhaillaan Östersundissa Team Loukko.com Juuso Loukon kanssa kilpailemassa Artic Cat Cup:ssa. Mikko ajoi itsensä päivän viidenneksi ja jatkaakin nyt kohti huomisia semifinaaleja, jostaa taistellaan finaalipaikasta. Juuso Loukko oli kilpailupäivän kahdeksastoista.